Carport met zonnepanelen

Bij ons kunt u terecht voor een professionele carport met zonnepanelen. Er zijn tal van opties waarmee u de solar carport volledig naar eigen smaak kunt samenstellen. Kwaliteit, maatwerk en goede service, dat is waar we voor staan.

De carport met zonnepanelen wordt vervaardigd uit duurzaam A-kwaliteit Douglas hout met het FSC keurmerk. Hiernaast wordt het frame gemaakt van stevig circulair aluminium. De materialen zijn zeer stevig en robuust, hebben een lange levensduur, maar zijn tegelijkertijd ook duurzaam.

Hoogwaardige zonnepanelen, met een vermogen van 370 Wp en 30 jaar garantie, vormen de dakbedekking. Hierdoor staat uw auto altijd schoon en droog. Klaar om in te stappen en weg te rijden.

Tegelijkertijd heb je een optimale stroomopbrengst door de innovatieve technologie met dubbelzijdige zonnecellen.

Wilt u een carport met zonnepanelen kopen, of wilt u meer informatie? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek!

Professionele houten carport met zonnepanelen

Een professionele houten carport met zonnepanelen gemaakt van nauwkeurig geselecteerd Douglas hout. Douglas hout is stevig, robuust en perfect voor buiten gebruik. Onbehandeld heeft het een duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het onbehandeld 10 tot 15 jaar mee gaat.

Echter leent het hout zich ook perfect om gebeitst te worden. Waardoor het Douglas hout makkelijk 30 tot 40 jaar mee kan gaan. Door de solar carport hout op tijd te beitsen verleng je de levensduur telkens met 6 tot 8 jaar.

Hiernaast komt het Douglas hout uit verantwoord duurzaam beheerde bossen. Daarom draagt het hout het FSC keurmerk. Het keurmerk wat de biodiversiteit en het ecosysteem van de bossen beschermt.

Een carport met zonnepanelen is dus duurzaam, winstgevend, beschermt uw auto en biedt een praktische oplossing om meer zonnepanelen te plaatsen.

Carport met zonnepanelen

Totaalservice voor een solar carport

Met onze totaalservice kunt u zorgeloos genieten van een solar carport. Voorzien van de opties en het maatwerk naar keuze. We adviseren, ontwerpen, leveren, installeren en monteren professionele zonnecarports. 

Advies

Telefonisch of op locatie, bij ons kunt u een vrijblijvend advies op maat aanvragen. Onze adviseurs informeren u dan over de verschillende modellen, opties en maatwerk mogelijkheden. We luisteren goed naar uw wensen en vertalen dit naar een zonnepanelen carport die hierop aansluit. De besproken werkzaamheden worden geleverd voor een vaste prijs. Zoals het hoort.

Opbouw

De constructie van de carport met zonnepanelen wordt door ons opgebouwd. Hiernaast zorgen we ervoor dat de juiste materialen en gereedschappen hiervoor aanwezig zijn. De carport wordt volledig volgens de voorschriften opgebouwd en geplaatst. Zodat u een stevige constructie heeft die met het juiste onderhoud 30 tot 40 jaar mee gaat.

Afwerking en waterafvoer

De zonnepanelen op de carport worden vakkundig en professioneel geïnstalleerd. Dit wordt uitgevoerd door ons vakkundige team van installateurs. Allemaal beschikken ze over de juiste certificaten en zijn uitvoerig getraind en opgeleid. Het leveren van kwaliteit is het belangrijkste, daarom gaan onze mensen goed voorbereid op pad. We laten niks aan geluk over.

Kwalitatieve zonnepanelen met een bewezen hoog rendement en 30 jaar garantie

De zonnepanelen op onze carport worden geproduceerd in Oostenrijk met het oog op kwaliteit. Hierdoor krijgt u de volgende voordelen:

  • 30 jaar garantie op zonnepanelen: We zijn zo zeker van de kwaliteit van onze zonnepanelen dat u hier welgeteld 30 jaar garantie op krijgt. Dit ligt ver boven de gemiddelde garantie.
  • Hoog rendement: de zonnepanelen hebben een vermogen van 370 Wattpiek per stuk. Dit betekent dat de zonnepanelen 370 kWh per jaar kunnen leveren. Door de innovatieve technologie van dubbelzijde zonnepanelen valt de opbrengst nog hoger uit.
  • Certificaten: BSOHSAS 450001, ISO 14001, ISO 9001
  • Dubbel gelamineerd veiligheidsglas: aangezien de zonnepanelen dichter op de grond staan, zijn ze extra beveiligd en dubbel gelamineerd. Hiernaast bevat het brandveilig dubbelglas waardoor het brandbestendig is.

De zonnepanelen van onze carport worden aangesloten op Enphase micro omvormers. Hierdoor is de stroomopbrengst ook optimaal als er schaduw op één of meerdere zonnepanelen valt.

zonnepanelen met dubbelzijdige zonnepanelen op carport

De kosten van een zonnecarport

Om wat meer inzicht te krijgen in de kosten van een carport met zonnepanelen raden we aan onze webshop te bezoeken. Hier kunt u kiezen uit de verschillende opties en maatwerk mogelijkheden. De prijs wordt live aangepast als u één van de volgende opties selecteert:

  • Afmetingen en grote
  • Kleuren
  • Type gootset
  • Type hemelwaterafvoerset
  • Een dubbele uitvoering of meerdere gecombineerd

Zo krijgt u wat meer inzichten in de prijs die u kunt verwachten. In de webshop kunt u een bouwpakket kopen die u zelf in elkaar kunt zetten. Hiervoor leveren we duidelijke bouwinstructies die u op kunt volgen. Toch is er wel een gemiddelde technische kennis nodig. De installatie van de zonnepanelen en omvormer dient door een gecertificeerd installateur te gebeuren.

We zijn in staat om specifiek maatwerk voor de carport met zonnepanelen te leveren. Plan hiervoor een vrijblijvend advies op maat in.

kosten zonnecarport

Voordelen solar carport

Onderhoudsarm

De zonnepanelen en het aluminium frame zijn volledig onderhoudsarm. De Douglas houten carport constructie moet na levering even gebeitst worden. Dan heeft u pas na 6 tot 8 jaar weer onderhoud.

Design

Onze solar carports zijn ontworpen met het oog op een uniek en exclusief design. Een design met deze uitstraling vind je nergens. Een perfecte toevoeging voor uw tuin, zijkant woning of parkeerplaats. 

Praktisch

Met een carport met zonnepanelen kun je op een praktische manier meer stroom opwekken. De auto moet toch geparkeerd worden. Dan kun je de ruimte net zo goed multifunctioneel inzetten.

zonnepanelen als dakbedekking carport, een duurzame oplossing voor een dak

De zonnepanelen dienen als een duurzame vorm van dakbedekking voor de carport. In plaats van bitumen dakbedekking of andere milieuonvriendelijke dakbedekking, sluiten de duurzame zonnepanelen het dak naadloos af.

Een perfecte afwerking voor een product wat duurzaam is op alle vlakken. Maar duurzaamheid is niet alles, het is een praktische oplossing om de auto droog en schoon te parkeren. Terwijl u tegelijkertijd zonne-energie opwekt, zonder dat u hiervoor extra ruimte hoeft op te offeren.

Een elektrische auto kan per direct opgeladen worden door het stroom van de carport met zonnepanelen. Maar het stroom kan ook ingezet worden voor elk ander doel.

Zonnepanelen dakbedekking carport

Dubbele carport met zonnepanelen voor meer auto’s en zonnepanelen

Als u ruimte nodig heeft voor meerdere auto’s en laadpalen dan biedt de dubbele carport met zonnepanelen uitkomst. Door meerdere carports op elkaar aan te sluiten kun je de auto’s schoon en droog op een beschutte plek parkeren.

Er kunnen twee carports gecombineerd worden, maar we kunnen ook meerdere carports met elkaar combineren. Vergeet niet dat hoe groter de carport wordt, hoe meer zonnepanelen er geplaatst worden. U wordt dus een kleine elektriciteitscentrale, met alle bijkomende voordelen.

dubbele carport met zonnepanelen

vrijstaande carport met zonnepanelen

Naast een muuraanbouw kunnen we ook een vrijstaande carport met zonnepanelen leveren, plaatsen en installeren.

Niet iedereen parkeert de auto vlak naast de woning of het bedrijfspand. Daarnaast wil ook niet iedereen de carport aan de muur bevestigd. In vele gevallen is het gewoon praktischer en mooier om een vrijstaande solar carport te plaatsen. Bijvoorbeeld wat verder gelegen in de tuin, of wellicht voor grotere afgelegen parkeerplaatsen.

De vrijstaande carports kunnen met elkaar verbonden worden, waardoor ook grotere gedeeltes of de hele parkeerplaats voorzien kan worden van zonnepanelen. Voldoende elektriciteit om alle elektrische auto’s op te laden.

vrijstaande carport met zonnepanelen

0% BTW op zonnepanelen

Sinds 1 januari 2023 hoeft u als consument geen BTW meer te betalen over de aankoop van zonnepanelen, omvormers en de installatie hiervan.

Hiervoor moest u de BTW eerst voorschieten en dan een aanvraag indienen om het later weer terug te krijgen. Het komt er dus op neer dat u er eerst werk van had, maar nu zit de BTW korting al standaard verrekend in de prijs.

De overheid stimuleert particulieren en bedrijven graag om de stap te zetten naar duurzame energie. Van dit voordeel profiteert u ook bij de aanschaf van een carport met zonnepanelen.

nul procent btw op zonnepanelen

Carport met zonnepanelen en batterij

Wilt u uw stroom tijdelijk op kunnen slaan zodat u het later weer kunt gebruiken? Dan kunnen we een carport met zonnepanelen en batterij plaatsen.

Voor alsnog lijkt ons dit geen voordelige optie, aangezien u nog goed voordeel kunt halen uit de salderingsregeling. Maar het is bekend dat de salderingsregeling naar verloop van tijd wordt afgebouwd.

Naarmate het verder afgebouwd wordt zal het steeds interessanter worden om een batterij te installeren bij de solar carport

carport met zonnepanelen en batterij

Carport met zonnepanelen en laadpaal

Als je een elektrische auto rijdt dan weet je dat een auto veel elektriciteit gebruikt. Met een handjevol zonnepanelen kun je dan niet voldoende stroom opwekken. Niet als je veel rijdt. Een carport met zonnepanelen en een laadpaal is de oplossing.

Ook als uw woning een kleiner dak heeft, is er alsnog ruimte voor een carport. De ruimte werd immers toch al gebruikt voor de auto. Ruimte wat al in gebruik is wordt dus ingezet om meer groene energie op te wekken. Gratis groene stroom waarmee u één of meerdere elektrische auto’s kunt opladen. Het stroom wat overblijft kan gebruikt worden voor de woning of teruggeleverd worden aan het stroomnet voor een vergoeding.

Als u in de toekomst wilt overstappen op een warmtepomp dan kunt u wel extra zonnepanelen gebruiken. De carport met zonnepanelen biedt een praktische oplossing om de auto schoon en droog te houden, terwijl u toegang krijgt tot meer gratis groene stroom.

carport met zonnepanelen en laadpaal

Vrijblijvend advies op maat